woensdag 26 februari 2014

Pindakaaskip met zoete komkommersalade


Een topper hier in huis. En omdat we gisteren met 4 personen aten, nu eens normale hoeveelheden :)

Wat heb je nodig voor de kip:

600 gram kipfilet
wokolie
100 ml ketjap
50 ml ketchup
200 ml water
4 eetlepels pindakaas
beetje sambal
beetje honing
500 gram rijst

En voor de salade:

2 komkommers
1 (zak) ijsbergsla
yoghurtdressing
honing
wittewijnazijn

Zet een pan water op voor de rijst en kook die volgens de verpakking. Laat daarna nog even staan met de deksel op de pan.

Snij de kipfilet in stukjes en bak deze in de wokolie. Als de stukjes gaar zijn de ketjap, ketchup en het water toevoegen en ongeveer 15 minuten zachtjes laten stoven.

Ondertussen kan je de komkommers met schil en al grof raspen en de sla snijden. Maak een dressing van de yoghurtdressing, wittewijnazijn en honing. Wij houden van een zoete salade bij dit gerecht maar maak het gerust naar je eigen smaak.

Voeg 4 eetlepels pindakaas toe aan de kip en blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat. Meng er dan naar smaak een beetje sambal en honing door en laat nog 5 minuten even heel zachtjes door pruttelen (deksel op de pan!).

Rijst op je bord, een schep pindakaaskip en salade er bovenop.

Wedden dat je dit vaker gaat eten?





Geen opmerkingen:

Een reactie posten