dinsdag 11 februari 2014

Een hele langzame Kipkerrie



Hij was echt wel lekker, maar wat duurde het lang! Dus vooral voorbereiden een dag van te voren!

Wat heb je nodig?

De kip:
600 gram kipfilet
1 (rode) ui
2 tenen knoflook (geperst)
5 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel zoet chilisaus
1 eetlepel arachide(pinda) olie
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel Massala (dat was tenminste de bedoeling)
peper en zout
2 zakken Oosterse groente (of Japans, wat er maar te verkrijgen is)

Alles in huis gehaald maar toen bleek dus dat het Massala poeder moest zijn (en ik dacht Kurkuma) dus heb ik de kurkuma er door heen gegooid en ook een theelepel kerriepoeder. (Gaat morgen naar de toko om Massala te halen!) En omdat we dus met die grote eters te maken hebben was dus alles weer verdubbeld.
Meng alles door elkaar en snij de kipfilet er door heen. Laat lekker minimaal 2 uur marineren. Begin dus niet pas om half 5 's middags....

Salade:

Ik heb er een koolsalade bij gemaakt van een halve witte kool (in reepjes), 6 kleine winterwortels (geschrapt en in reepjes) en een restje rozijnen. Doe 3 eetlepels turkse/griekse yougurt mengen met 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels rijstazijn, een beetje zout en peper. Roer alles door elkaar en proef even wat je favoriete smaak is door het een of ander extra  toe te voegen. 

De saus:

100 gram bakboter
100 gram bloem
6 ruime theelepels kerriepoeder of Massala (die ik dus niet had)
1 liter water
2 runderbouillonblokjes
(ik heb dus alles weer verdubbeld)

Laat de boter zachtjes smelten in een wokpan. Meng de bloem met de kerrie (massala)poeder in een diepvrieszakje. Als de boter gesmolten is, de bloem/kerriepoeder er door roeren. Voeg stukje bij beetje het water toe en blijf roeren! Verkruimel de bouillonblokjes er door en blijf roeren. Zet het vuur op het laagst en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. 

Vergeet de rijst niet te koken! Afgieten en bewaren in de pan.

Bak ondertussen de kip en de groente en bak alles gaar. 

Voeg alles, vlees, groente en saus (dat moest dus in een hele grote soeppan) bij elkaar en geniet van een heerlijke maaltijd. 
Het duurde wat lang dus dat scheelde een puntje in het eindcijfer... maar toch een 7,3

Ik ben tevreden.
Eet smakelijk.

Bron: http://www.smulweb.nl/
http://nombelina.com/coleslaw/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten