dinsdag 28 januari 2014

Miegerecht met kip

Wij eten niet vaak mie. Maar deze gaat zeker vaker gegeten worden!

Je hebt nodig voor ongeveer 5 personen:

600 gram kipfilet
1 zak oosterse roerbakgroente
1 zak halve sperziebonen (of 2 zakken roerbakgroente)
500 ml groentebouillon
2 eetlepels zonnebloemolie
2 koffielepels tomatenpuree
2 eetlepels roomkaas
4 eetlepels sojasaus
2 mespuntjes sambal oelek
250 gram ongekookte mie of noedels

Snij de kipfilet in blokjes en bak dit in de olie ongeveer 3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg de groente toe en roerbak dit even mee. Bouillon er bij en ongeveer 5 minuten laten pruttelen. Roomkaas, sojasaus en sambal toevoegen. Noedels er bij en af en toe aandrukken in het vocht. Na 5 minuten moet de mie gaar zijn, anders nog even laten staan. Proef de saus en voeg eventueel nog wat peper en zout toe. 

De pan was leeg (altijd een goed teken) en het gemiddelde cijfer was een 7,3.
Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten