donderdag 23 januari 2014

En nog meer hartige taarten


En omdat hartige taarten zo lekker zijn, hier nog 2 variaties.

Taart links:

5 plakjes bladerdeeg of hartige taart bladerdeeg
2 doosjes snoeptomaatjes of kerstomaatjes
gorgonzola
rode of groene pesto
olijfolie
Oven voorverwarmen op 220 graden

Bladerdeeg laten ontdooien en tomaatjes door midden snijden. Een stukje bakpapier om de bodem van een springvorm doen, zijkanten insmeren met boter en bekleden met bladerdeeg. Bodem insmeren met pesto. Tomaatjes verdelen over de bodem, gorgonzola verkruimelen boven de tomaatjes en alles besprenkelen met een beetje olijfolie. Ongeveer 25 minuten in de oven.

Taart rechts:

5 plakjes bladerdeeg of hartige taart bladerdeeg
2 doosjes snoeptomaatjes of kerstomaatjes
tomatentapenade
geitenkaas
tijm
olijfolie
verse basilicum (hoeft niet, mag wel)
Oven voorverwarmen op 220 graden

Bladerdeeg laten ontdooien en tomaatjes door midden snijden. Een stukje bakpapier om de bodem van een springvorm doen, zijkanten insmeren met boter en bekleden met bladerdeeg. Bodem insmeren met tapenade. Tomaatjes verdelen over de bodem, geitenkaas verdelen op de tomaatjes, bestrooien met tijm en besprenkel alles met een beetje olijfolie. Ongeveer 25 minuten in de oven. Bestrooien met  fijngesneden basilicum.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten