woensdag 22 januari 2014

Mexicaanse tortilla wraps



Voor deze heerlijke (gezonde!) maaltijd heb je het volgende nodig:

500 gram rundergehakt
1 zak mexicaanse groenteschotel (diepvries Lidl)
1 blikje mais
1 blikje kidneybonen
2 blikjes gesneden tomaten
ijsbergsla
tomaten
komkommer
geraspte kaas
crème fraîche of zure room 
tortilla wraps
zout/peper
knoflookpoeder
chilipoeder

Verwarm de zak mexicaanse groenteschotel in een pan en zet een grote wokpan op het vuur.
Bak daarin het gehakt bruin en rul. Doe er lekker veel kruiden bij naar eigen smaak. Laat ondertussen de kidneybonen en de mais uitlekken in een vergiet. Dan de warme groenteschotel, de bonen, mais en de tomatenblokjes bij het vlees in de pan. Nu zie je ook waarom je een grote pan nodig hebt! Laat dit lekker zachtjes pruttelen en proef af en toe of je nog extra kruiden moet toevoegen.

Snij de tomaten in stukjes, rasp of snij de komkommer en vergeet de ijsbergsla niet. Rasp de kaas of maak een zakje geraspte kaas open. Alles in schaaltjes gezellig op tafel zetten. Crème fraîche of zure room ook in een schaaltje. Dan de warme pan op tafel met een grote soeplepel er in. De wraps even verwarmen in de magnetron (gewoon in de verpakking, wel open maken aan een kant) en opscheppen maar! 

Deze schotel is ook heerlijk als ovenschotel: in een ovenschaal gieten, tortillachips er bovenop, geraspte kaas erover strooien en even in de warme oven/grill. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten