donderdag 23 januari 2014

Hartige taart met prei en spekjes


Ik hou van hartige taart! Simpel, makkelijk en erg lekker. 
Ideaal om restjes uit je koelkast te verwerken.
Deze met prei en spekjes is heerlijk!

Wat heb je nodig? Voor een normale springvorm dit:

5 plakjes bladerdeeg of hartige taart bladerdeeg
2 preien
pak spekjes
zakje geraspte kaas
3 eieren
scheutje room of melk
peper
paneermeel
eventueel een beetje tijm of oregano
Oven voorverwarmen op 220 graden

Laat het bladerdeeg ontdooien en bak de spekjes in de pan. Snij de prei in halve ringetjes (tip voor het schoonmaken van prei: groen er af snijden onderkant er aan laten. Overlangs doorsnijden en afspoelen onder de kraan). De prei even meebakken bij de spekjes. Een stukje bakpapier om de bodem van een springvorm doen, zijkanten insmeren met boter en bekleden met bladerdeeg. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem. Bestrooi de bodem met een beetje paneermeel. Kluts 3 eieren los met de room of melk, de helft van de kaas, peper en eventuele kruiden.

Doe de spekjes met prei in de springvorm, eimengsel erover verdelen en de rest van de kaas. In de oven ongeveer 25 minuten. 

Deze taart is natuurlijk ook heerlijk met ham!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten