maandag 28 maart 2016

3 Mexicaanse dipjes


Drie verschillende dipsauzen.
Voor bij de tortillachips of bij alle Mexicaanse gerechten.
Wij konden niet kiezen wat nou de lekkerste is.

Voor de bovenste dipsaus heb je nodig:

2 avocado's
200 gram crème fraîche
2 lente-uitjes, fijngesneden
150 gram gorgonzola (mildere variant) of roquefort (iets pittiger)

Doe alles bij elkaar in een schaal en prak het lekker door elkaar.

Voor de middelste dipsaus heb je nodig:

10 plakjes cheddarkaas
200 gram crème fraîche
1 teen knoflook 
2 theelepels sambal badjak

Haal de plakjes kaas uit de folie en smelt ze samen in de magnetron voor 4 x 30 seconden.
Na elke 30 seconden even doorroeren.
Als alles gesmolten is de crème fraîche, de knoflook uit de pers en de sambal er door roeren.

Voor de onderste dipsaus heb je nodig:

2 avocado's
1 teen knoflook
1 sjalotje
1 rode peper zonder zaad
1 tomaat
1 limoen
verse koriander (voor de liefhebbers)
of een beetje koriander poeder

Doe de knoflook, sjalot, rode peper en de tomaat (en eventueel de verse koriander) in een blender samen met de sap van de limoen.
Maak alles fijn en doe het in een grotere schaal. 
De avocado's er door heen prakken en een snufje koriander poeder.

Eet smakelijk!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten