vrijdag 1 april 2016

Kip tandoori... echt lekker!


Zo lekker krijg je hem niet uit een pakje!

Maak eerst een tandoori-kruidenmix:

4 theelepels komijnpoeder
2 theelepels korianderpoeder
1 theelepel kruidnagelpoeder
5 theelepels paprikapoeder
0,5 theelepel kaneel
klein beetje nootmuskaat
zout en peper

Wat heb je verder nodig?

600 gram kipfilet
2 eetlepels van de bovenstaande tandoori-kruiden
1 eetlepel olie
2 eetlepels Griekse yoghurt

Snij de kip in blokken en doe het in een kom.
Roer de kruiden, olie en de yoghurt er door en zet het voor minstens 12 uur terug in de koelkast.
Het is dus verstandig om dit een dag van te voren te doen!

Wat heb je nog meer nodig?

1 ui
2 tenen knoflook
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kurkuma
0,5 theelepel (gerookte) paprikapoeder
0,5 theelepel kaneel
3 eetlepels amandelen
half bouillonblokje kip
2 blikjes tomatenblokjes
400 ml. kokosmelk
450 gram doperwten (vriezer)
400 gram champignons

Doe de amandelen fijnmaken zodat het een beetje op poeder lijkt. 
Dit kan door de vijzel te gebruiken maar als je een bakje bij je staafmixer hebt of een keukenmachine dan is het nog makkelijker.
Snij de ui fijn en pers de knoflooktenen.
Verhit een klein beetje olie in een pan en bak de ui en knoflook aan.
Voeg alle kruiden toe en bak dit mee al omscheppend met een houten lepel.
Doe dan de tomatenblokjes, amandelpoeder en het halve bouillonblokje er bij.
Laat dit mengsel op een zacht vuurtje garen voor ongeveer 10 minuten.
Voeg na 10 minuten de kokosmelk en de bevroren doperwten toe en laat het dan nog even 10 minuten zachtjes koken.

Kook ondertussen de rijst (voor gele rijst voeg gewoon wat kurkuma toe bij het kookwater).

Verhit ondertussen wat olie in een pan en bak de kip gaar. 
De champignons er bij en even lekker laten bakken.

Doe de kip en champignons bij de saus en roer alles goed door.

Schep wat rijst op je bord en een schep de heerlijke kip-tandoori er boven op.
Ook heerlijk met wat versgebakken naan-brood.

Eet smakelijk!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten