zondag 27 maart 2016

Cheesecake met bastogne koekjes.


Gisteren gemaakt, vandaag opgegeten.
En dat gaan we vaker doen!

Je hebt nodig:

150 gram bastogne koekjes
50 gram roomboter
100 gram suiker
2 eidooiers
2 eetlepels maizena
200 gram crème fraîche 
500 gram mascarpone (zet deze al vooraf even uit de koelkast)
een springvorm van ongeveer 20 centimeter
bakpapier
boter om de springvorm in te vetten

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe een stuk bakpapier tussen de bodem van je springvorm en vet daarna de zijkanten in met wat boter.

De bastogne koekjes fijnmaken in een keukenmachine of in een afsluitbare plastic zak en bijvoorbeeld een deegroller.
Smelt de roomboter zachtjes in een steelpannetje en roer de kruimels van de koekjes door de gesmolten boter. Doe de mix in de springvorm en met de achterkant van een lepel maak je er een mooie gladde bodem van.

In een grote schaal roer je de maizena, suiker en de eidooiers door elkaar met een garde.
Doe daarna de crème fraîche er bij en roer ook dat goed door elkaar. 
De mascarpone mag er ook bij en het roeren wordt nu iets moeilijker maar het gaat om het eindresultaat!

Bak de taart 40 minuten in het midden van de oven en zet daarna de oven uit maar laat de deur op een kier zodat de taart heel rustig kan afkoelen. Als hij helemaal is afgekoeld een nachtje in de koelkast. Gewoon in de springvorm.

Wij vonden het heerlijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten