donderdag 6 maart 2014

Een heerlijk stoofpotje met schouderkarbonades


De schouderkarbonade was in de aanbieding bij de Lidl dus dan maar weer eens een beetje varkensvlees!

Wat heb je nodig?

6 schouderkarbonades
4 eetl zonnebloemolie
2 uien
3 tenen knoflook
1,5 dl ketjap
3 eetl gembersiroop
3 eetl bruine basterdsuiker
3 theelepels sambal oelek
sap van 1 citroen
1 zak oosterse roerbakgroente
500 gram rijst
1 chinese kool
yoghurtdressing
witte wijnazijn
gembersiroop

Snij de karbonades van het bot af en in blokjes. Olie in een braadpan en de karbonadeblokjes aanbakken. De uien fijnsnijden en de knoflook pellen. Als het vlees gaar is de ui toevoegen en de knoflook erboven uitknijpen. Even meebakken en dan de ketjap, gembersiroop, suiker, sambal en citroensap toevoegen. Op een laag pitje zetten en met de deksel op de pan een uur laten stoven.

Na een kwartier de rijst koken, afgieten en lekker laten na-stomen met de deksel op de pan.

Ongeveer een half uur voor de karbonadeblokjes klaar zijn de roerbakgroente even bakken in wat olie en toevoegen aan de karbonades. 

Maak een dressing van de yoghurtdressing, witte wijnazijn en gembersiroop. Snij de chinese kool in dunne reepjes en roer de dressing er door.

Aan tafel!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten