zaterdag 15 maart 2014

Chili Cheese Fries


Comfortfood ten top!
Heerlijk voor een vrijdag of zaterdagavond.
Of eigenlijk altijd wel.

Een combinatie van chili met patat. Tja, wat kan daar nou fout aan zijn?

Je hebt nodig voor 6 (grote) eters:

2 uien
2 tenen knoflook
500 gram rundergehakt
1 groot blikje tomatenpuree
2 blikken kidneybonen (800 gram)
2 blikken maiskorrels (600 gram)
1 theelepel komijnpoeder
3 theelepels paprikapoeder
chilipoeder naar smaak toevoegen
1 liter passata (gezeefde tomaten)
1 kopje water
zout en peper
zakje geraspte kaas
bosje bosuitjes
zonnebloemolie
crème fraîche
2 zakken friet om af te bakken
En een hele grote pan!

Laat in een vergiet de bonen en de mais uitlekken.
Snipper de uien en pel de knoflook. Bak de uien aan in een beetje olie en pers de knoflook erboven uit. Voeg het gehakt toe en bak dit rul tot alle vocht is verdwenen.
Bak de tomatenpuree even mee en voeg de bonen en mais toe. Doe de komijnpoeder, paprikapoeder en chilipoeder er bij.

Voeg dan de passata en het water toe. Beetje zout en peper er bij en proef of er nog iets chilipoeder bij kan. Laat het een uurtje op een heel laag vuurtje pruttelen. Roer af en toe even goed door. Ik heb voor de zekerheid de pan op een vlamverdeler gezet. 

Bak de patat even voor als je met meer mensen eet en bak het daarna snel na elkaar af. 

Doe de friet op een bord, een schep chili er over, kaas, bosuitjes en een schepje crème fraîche er over en opeten.

Heerlijk!

Bron: www.nombelina.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten