vrijdag 7 maart 2014

Aioli champignons!


Voor iedereen die van champignons houdt en van knoflook. En die het geduld hebben om het een nachtje te laten staan. Succes!

Wat heb je nodig?

500 gram champignons
1 fles witte wijn
1 blaadje laurier
2 takjes verse tijm
1 ui
bouillonblokje champignon (AH)
2 teentjes knoflook
3 eetlepels Griekse yoghurt
2 eetlepels mayonaise
1 bosje peterselie
zout en peper

Verwarm de wijn in een pan en voeg de ui (in 4-en gesneden), tijm en laurier toe. Breng aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe en een scheut water. Laat het even zachtjes trekken. 

Maak de champignons schoon en snij ze doormidden. Voeg ze toe aan de wijn en laat ze ongeveer 5 minuten zachtjes koken. 


Pers de knoflook uit boven een schaal, hak de peterselie fijn. Ook in de schaal doen. De yoghurt en mayonaise er bij doen en even door roeren. Voeg wat peper en zout toe. 

Giet de champignons af in een vergiet en verwijder de ui en de kruiden. Doe de champignons bij de saus en roer het even door.

Dan komt het moeilijkste moment....

Laat het een nachtje staan! De smaken zullen zich gaan mengen en het wordt een heerlijk geheel.
Prik de champignons aan een prikker en smul ze op. De saus is ook heerlijk met een stokbroodje!

Wedden dat je dit vaker gaat maken? 
:-)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten