dinsdag 6 oktober 2015

Chili con carne uit de slowcooker


Vandaag hebben we zo ontzettend lekker gegeten!
Chili, nacho's en een romige versie van guacamole.

Die slaan we dus even op.

Voor de chili heb je nodig:

1 kilo runderlappen
3 uien, gesnipperd
3 tenen knoflook, gesnipperd
2 rode paprika's, in blokjes
2 winterwortels, in blokjes
3 stengels bleekselderij, in schijfjes
2 laurierblaadjes
1 blikje tomatenblokjes
50 gram pure chocolade
* paar schepjes Mexicaanse kruidenmix

Later toevoegen:
2 blikjes kidneybonen
1 blikje mais

Snij het vlees in blokjes van 2 bij 2 centimeter.
Bak het aan in een braadpan en verdeel het vlees over de bodem van de slowcooker.
Bak de uien en de knoflook in dezelfde pan. 
Als de uien en knoflook lekker aangebakken zijn de rest van de groente er bij en even doorbakken.
Verdeel de kruiden er over en het blikje tomatenblokjes.
Even door roeren en alles over het vlees in de slowcooker verdelen samen met een kopje water.
Mijn pan had genoeg aan 7,5 uur op laag.
Daarna de bonen en de mais er bij en op de warmhoudstand laten staan tot je gaat eten.
Proef even of er eventueel nog kruiden bij moeten.

* De Mexicaanse kruidenmix heb ik gevonden op deze website.
Doe in een afsluitbaar potje (lepels is in mijn geval dessertlepels)
- 4 lepels paprikapoeder
- 4 lepels gedroogde oregano
- 2 lepels bruine suiker
- 2 lepels komijnzaad = djintan
- 2 lepels maizena
- 2 lepels gedroogde uienvlokken
- 1 lepel uienpoeder 
- 1 lepel cacaopoeder
- 1 lepel knoflookpoeder
- 1 lepel venkelzaad
- 1 lepel (zee)zout
- kwart lepel chilipoeder (wees voorzichtig, liever te weinig dan teveel)*
* Je kunt ook cayennepeper gebruiken (cayenne is alleen chilipeper, chilipoeder is een samengesteld mengsel. Ik gebruik wat ik in huis heb)

Nacho's (verwarm de oven voor op 225 graden)"

1 zak nacho chips (cheese)
1 zakje oude geraspte kaas
4 tomaten zonder zaad en ik blokjes
paar scheppen crème fraîche

Gooi de halve zak nacho's in een ovenschaal. Verdeel de helft van de tomaat en de kaas er over.
Daarna de andere helft van de nacho's, tomaten en kaas.
Verdeel her en der de crème fraîche en plaats het in de oven tot de kaas gesmolten is.

Een romige guacamole:

2 rijpe avocado's
2 tomaten
schepje gedroogde uienvlokken
schepje knoflookpoeder
half bakje crème fraîche

Alles door elkaar mengen en naar smaak de uienvlokken en knoflookpoeder toevoegen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten