zaterdag 9 mei 2015

Romige champignonsoep


We hebben weer een recept om te bewaren!
Wat een heerlijk soepje is dit.

Je hebt nodig voor 3 liter soep:

3 bakken champignons en/of kastanje-champignons
2 uien
3 tenen knoflook
100 gram roomboter
100 gram bloem
6 paddenstoelen-bouillonblokjes
1 liter melk 
2 liter water
pakje ham-reepjes
verse peterselie (handvol en fijngesneden)
verse bieslook (handvol en fijngesneden)
1 beker crème fraîche
peper

Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Versnipper de uien en de tenen knoflook.
Kook een liter water (waterkoker) en laat de bouillonblokjes daarin oplossen.
Laat de boter in een soep-pan smelten en fruit de ui en knoflook zachtjes aan.
Doe de bloem er bij en roer alles goed door met een houten lepel.
Het prutje even laten "sissen" in de pan.
De bouillon kan er in één keer bij worden gedaan als je maar goed blijft roeren met een garde.
Dan de melk, nog een liter water, de champignons, ham-reepjes en de peterselie er bij doen en alles even op een zacht vuurtje een half uurtje laten pruttelen.
Breng de soep op smaak met een beetje peper en roer op het laatst de crème fraîche en de bieslook 
er door.
Heerlijk met stokbrood en kruidenboter!

Eet smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten