vrijdag 16 januari 2015

Zoete kip met rijst.


Nou liefhebbers van lekker eten. We hebben er weer één hoor!

Wat hebben we nodig?

1 kilo Kipfilet of Kippedijen
100 ml. ketchup
100 ml. ketjap manis
100 ml. vloeibare honing
100 gr. bruine suiker
2 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel mosterd
zout&peper
2 tenen knoflook, heel fijn uit de pers
stukje gemberwortel, geschild en geraspt
wokolie

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de kipfilet of kippedijen in stukken.
Leg de kip in een ruime ovenschaal en roer er wat wokolie door heen.
Doe in een steelpan of kleine pan de rest van de ingrediënten en breng het aan de kook.
Giet het mengsel over de kip in de ovenschaal.
Even door roeren.
Zet de schaal in de oven.
Roer alles na 15 minuten even om.
Schep dan na nog een kwartier de kip uit de schaal en houdt dit even apart in een schaal onder aluminiumfolie.
Doe de saus in een anti-aanbak pan en kook dit in tot het een beetje dikker is geworden. 
Doe dan de kip er weer door en serveer dit gerecht met gekookte rijst en bijvoorbeeld een salade van chinese kool en een dressing van yoghurtdressing gemengd met een beetje gembersiroop en witte-wijn azijn. 
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten