maandag 13 oktober 2014

Hutspot. Maar dan net even anders.


Oer Hollandsche Hutspot.
Maar dan net even anders dus.

Wat heb je nodig:

1,5 kilo aardappelen (geschild)
1 kilo winterwortelen
700 gram uien
2 vleesbouillon tabletten
boter
1 bekertje crème fraîche
peper

Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Spoel de winterwortelen af onder de kraan en rasp ze grof (of doe ze in de keukenmachine). Maak de uien schoon en snij de helft in stukjes (of inderdaad...keukenmachine).
Doe aardappelen, wortelen en helft van de uien in een grote pan. Doe dan water tot de helft er bij en de vleesbouillontabletten. Breng het aan de kook. De andere helft van de uien in stukjes snijden en met de boter bakken in een pan. Bak ze lekker zacht en bruin. 

Als de hutspot gaar is (ongeveer 20-30 minuten) de pan leeggieten in een vergiet en alles weer terug doen in de pan. Doe de gebakken uien en de crème fraîche er bij en stamp alles lekker door elkaar. Maak op smaak met zwarte peper. 

Wij vinden dit de lekkerste hutspot ooit. En zeker als er draadjesvlees bij zit met echte jus.
Maar een gebakken worstje of een gehaktbal er bij is ook lekker hoor!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten